Rodjen je u Somboru 26.juna 1951. godine. Od svoje pete godine se bavi slikarstvom, kada je u obdaništu imao svoju prvu izložbu. Prva priznanja za slikarstvo dobija još u osnovnoj školi.Nakon završene srednje škole, po želji oca upisuje mašinski fakultet, medjutim slikarstvo ostaje njegova neostvarena želja. Slikarstvo uči samostalno uz svog prijatelja Viktora Škrabanja akademskog slikara iz Bečeja. Uz njegovu pomoć slikarstvo mu postaje jedina preokupacija i životna profesija.

Iz Bečeja seli se u Novi Sad 1997. godine.

Samostalno je organizovao i izlagao na preko 80, i učestvovao na oko 200 grupnih izložbi, a učesnik je brojnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoje likovno stvaralaštvo.

Živi od svog umetničkog stvaralaštva u Novom Sadu.

Šandor Šlajf, ulje na platnu
80x60 cm, god. 2003.
Ovo je zapravo tek početak ostvarivanja ideje o stvaranju mogućnosti da se na internet sajtu izvrši postavka umetnickih dela kako nepoznatih entuzijasta i ljubitelja slikarstva, koji se slikarstvom bave iz hobija, tako i već afirmisanih i školovanih slikara. Postavkom vaših slika u Virtuelnoj galeriji, vaše slike će biti dostupne većem broju ljubitelja umetnosti, njihovom pogledu, kritici i konačno otvara vam se mogućnost da se za vaše slike zainteresuju i potencijalni kupci, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Kliknite da vidite uramljenu sliku
Početna stranica
Slikari - kompletna ponuda
O nama
Kontakt
Lokacija galerije

Šandor Šlajf