Rođen u Dragotinji, BiH, 1936. godine. Završio Slikarski odsek na Akademiji likovnih umetnosti 1958. godine u klasi prof. Nedeljka Gvozdenovića i Magistarske studije grafike kod prof. Boška Karanovića.

Specijalizirao grafiku u ateljeu J.Friendlander u Parizu. Slikar, grafičar i mozaičar. Bavi se ilustracijom i grafičkim dizajnom.
Redovni je profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i vodi predmet Zidno slikarstvo. Imao veliko broj samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj slikarski opus. Živi i radi u Beogradu

Branko Miljuš, ulje na platnu
50x50 cm, god. 2004.
Ovo je zapravo tek početak ostvarivanja ideje o stvaranju mogućnosti da se na internet sajtu izvrši postavka umetnickih dela kako nepoznatih entuzijasta i ljubitelja slikarstva, koji se slikarstvom bave iz hobija, tako i već afirmisanih i školovanih slikara. Postavkom vaših slika u Virtuelnoj galeriji, vaše slike će biti dostupne većem broju ljubitelja umetnosti, njihovom pogledu, kritici i konačno otvara vam se mogućnost da se za vaše slike zainteresuju i potencijalni kupci, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Početna stranica
Slikari - kompletna ponuda
O nama
Kontakt
Lokacija galerije

Branko Miljuš