Danica Masniković rođena je 21. maja 1941. godine u Brnu - Republika Češka, gde je završila Višu umetničku školu. Diplomirala je 1965. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek grafike, u klasi profesora Boška Karanovića. Postdiplomske studije na istom fakultetu završila 1967. godine.
Član je ULUS-a.

Dobitnik je mnogobrojnih uglednih nagrada, između ostalih, i Velikog pečata Grafičkog kolektiva (1967.), nagrade 3. trijenala savremenog jugoslovenskog crteža (1969), nagradu izložbe (1986.), nagradu za figurativni akvarel (1999.) i mnoge druge. Slike, grafike i crteže izlagala na preko 200 samostalnih i kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavi se crtežom, akvarelom, slikom i grafikom.

Dela Danice Masniković se nalaze u kolekcijama Narodnog muzeja Beograda, Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Muzeja grada Beograda, Narodnog muzeja Kragujevac, Narodnog muzeja Sremske Mitrovice... Platna ove umetnice krase mnoge prostore značajnih zdanja, kao što su , Radio-televizija Srbije, Hotel u Beogradu, , NIS , Fondacija Braća Karić, Institut , kao i mnoge druge privatne kolekcije.

Živi i radi kao slobodan umetnik.

Danica Masniković, ulje na platnu
70x55 cm , 2003.

Ovo je zapravo tek početak ostvarivanja ideje o stvaranju mogućnosti da se na internet sajtu izvrši postavka umetnickih dela kako nepoznatih entuzijasta i ljubitelja slikarstva, koji se slikarstvom bave iz hobija, tako i već afirmisanih i školovanih slikara. Postavkom vaših slika u Virtuelnoj galeriji, vaše slike će biti dostupne većem broju ljubitelja umetnosti, njihovom pogledu, kritici i konačno otvara vam se mogućnost da se za vaše slike zainteresuju i potencijalni kupci, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Početna stranica
Slikari - kompletna ponuda
O nama
Kontakt
Lokacija galerije

Danica Masniković