Rodjen je 1935 godine u Strigovi Potkozarje. 1945. godine porodica se kolonizira u Banat, u Nove Kozarce gde pohadja osnovnu školu.

1948. godine odlazi u Rovinj na lečenje noge gde završava IV razred osnovne škole i prvi razred niže gimnazije . Po povratku sa lečenja niže razrede gimnazije završava u Banatskom Novom selu, a više u Kikindi, gde i maturira 1956. godine. Iste godine se upisuje u Beogradu na Pravni fakultet. Studije prekida 1957. godine i ponovo odlazi na lečenje u Roviinj. Iz Rovinja odlazi na prijemni ispit u ljubljansku Akademiju i uspešno ga polaže. Studira u klasi profesora Marija Pregelja, a posle prve godine prelazi u Beograd i završava studije u klasi prpofesora Zorana Petrovića, a postdiplomske studije kod profesora Mila Milunovića 1965. godine.

Član je ULUS-a od 1963. godine.

Bido je dugogodišnji direktor Savremene galerije u Zrenjaninu i osnivač likovne kolonije “Ečka”.

Ukupno je priredio preko 110 samostalnih i učestvovao na preko 550 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik je mnogobrojnih likovnih kolonija.

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja, a dela mu se nalaze u galerijama i u privatnim kolekcijama širom sveta.

Zdravko Mandić, ulje na platnu
55x65 cm, 2006.

Ovo je zapravo tek početak ostvarivanja ideje o stvaranju mogućnosti da se na internet sajtu izvrši postavka umetnickih dela kako nepoznatih entuzijasta i ljubitelja slikarstva, koji se slikarstvom bave iz hobija, tako i već afirmisanih i školovanih slikara. Postavkom vaših slika u Virtuelnoj galeriji, vaše slike će biti dostupne većem broju ljubitelja umetnosti, njihovom pogledu, kritici i konačno otvara vam se mogućnost da se za vaše slike zainteresuju i potencijalni kupci, kako u zemlji tako i u inostranstvu.
Kliknite da vidite sliku u okviru.
Početna stranica
Slikari - kompletna ponuda
O nama
Kontakt
Lokacija galerije


ZZdravko Mandić